„Za vyšši, za socialisticke“

Prezident Zeman začal hon na podnikatele. V předvolební prospěch SPOZ a možným s cílem restartovat socialismus, když se demokratickému kapitalismu Václava Klause nedaří. 

V úterních televizních novinách byly dvě reportáže, které jasně ukazují směr, který hodlá Zeman vtisknout této zemi, za vydatné podpory „nízkopříjmových skupin obyvatel“.  Na jdené straně aféra s dolem Paskova a podnikatelem Bakalou a na druhé straně zavřené vojenské letiště v Přerově mi nějak nejde do hlavy. Na jedné straně se prezident bere vší silou za horníky, kteří ještě ani nejsou propuštěni a na druhé straně je tu již několik stovek propuštěných zaměstnanců vojenského letiště, kde se ruší vrtulníková posádka. Jde nejen o vojáky, kteří budou muset hledat nové zaměstnání, ale i o civilní zaměstnance. A hlavně jde o státní „firmu“.

Že se investovalo do základny mnoho finančních prostředků, že dopad bude nejen do řad zaměstnanců, ale odchodem bude postižen i region po stránce úbytku zakázek a snížení tržeb, to Zemana nezajímá tolik, jako miliardy pana Bakaly, kterému vláda s aktivní účastí Miloše Zemana doly privatizací prodala. A ještě tento obchod, jehož se v podstatě osobně účastnil, nazve „podivným“? 

Přirovnání k tuneláři Koženému, kterému Zeman s Klausem nechali rozkrást polovinu země, mi přišlo velmi „mimo mísu“. Ale když se nad tím zamyslím, má to obvyklý „Zemanův cíl“.  Povzbudit voliče k volbě SPOZ, podporování prosocialistických nálad a vyvolávání „dobrých vzpomínek na minulý režim, který byl „dělnickým masám“ příznivně nakloněn.  Zeman spoléhá na odbory a na naštvané, nízkopříjmové voliče, že mu přihrají pro SPOZ  výrazný volební úspěch.  70.000 potenciálních voličů dá možná jen severomoravský region…

Ve skutečnosti ale prezidentovi o obyčejného voliče nejde. Považuje si ho stejně, jako jeho předchůdce. Jde jen o opíjení se mocí a vendetu vlastní, bývalé straně. Až Zemanovi voliči pochopí, že byli pouze využiti a zneužiti v jeho vlastní prospěch, bude pozdě. Jestli dnes vydírá takřka v přímém přenosu pana Bakalu, nikde není napsáno, že příště to nebude Kellner, Babiš nebo jiní podnikatelé, kteří mohou být s vlastními firmami ve stejné situaci, jako OKD s dolem Paskov. Prostě když podnikání nejde, stanou se z nich prezidentem ocejchovaní gauneři a zločinci.

Tohle všechno spěje k znárodnění dolů a jakékoliv další podobné firmy. Vzkaz na severní Moravu je jasný. Oceláři – třeste se.

Jak by asi prezident Zeman reagoval, kdyby krachla mladoboleslavská Škoda. Chtěl by po Volkswagenu to, co chce po Bakalovi? Že by v tomhle případě vyráběla auta, která by nikdo nechtěl, se státní podporou ještě několik let? 

P.S. Jen mě tak napadá, po kom se Zeman bude „vozit“, až ČD Cargo propustí tisíce lidí nebo až propustí tisíce lidí státní správa…  

Autor: Aleš Baloun | pátek 27.9.2013 7:00 | karma článku: 19,90 | přečteno: 467x